SUSRET KUHARA U VARAŽDINU
Varaždin, 5.svibanj 2017.
Domaćin susreta pomoćnih kuhara-slastičara bio je Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u Varaždinu. Na susretu sudjelovale su četri škole Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Srednja škola – Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb te Centar za odgoj i obrazovanje Tmislav Špoljar.
Ideja za ovakav susret došao je od pedagoga Zlatka i profesorice Ivanke Jakopec . Želja je da se kroz direktni rad učenici upoznaju s različitim jelima iz cijele Hrvatske. Učenici su bili pomiješani u dva tima (plavi i zeleni), a timovi su imali zadatak napraviti dva menua, kontinentalni i mediteranski.
Menu zelene ekipe za predjelo je pripremio sir i vrhnje, sušeni svinjski jezik, domaće sušene kobasice i špek, za glavno jelo pileći paprikaš, domaće široke rezance i zelenu salatu, a kao desert zagorske štrukle. Plava ekipa je za predjelo složila paštetu od tune kao glavno jelo priredili su tjesteninu s tikvicama i kozicama, a za desert mediteranske kolačiće. Sve što su napravili bilo je više nego ugodno i oku i nepcu. Zaključak svih je da se ovakav Masterchief mora nastaviti i sljedeće godine!
SUSRET KUHARA U VARAŽDINU
Varaždin, 5.svibanj 2017.
Domaćin susreta pomoćnih kuhara-slastičara bio je Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u Varaždinu. Na susretu sudjelovale su četri škole Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Srednja škola – Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb te Centar za odgoj i obrazovanje Tmislav Špoljar.
Ideja za ovakav susret došao je od pedagoga Zlatka i profesorice Ivanke Jakopec . Želja je da se kroz direktni rad učenici upoznaju s različitim jelima iz cijele Hrvatske. Učenici su bili pomiješani u dva tima (plavi i zeleni), a timovi su imali zadatak napraviti dva menua, kontinentalni i mediteranski.
Menu zelene ekipe za predjelo je pripremio sir i vrhnje, sušeni svinjski jezik, domaće sušene kobasice i špek, za glavno jelo pileći paprikaš, domaće široke rezance i zelenu salatu, a kao desert zagorske štrukle. Plava ekipa je za predjelo složila paštetu od tune kao glavno jelo priredili su tjesteninu s tikvicama i kozicama, a za desert mediteranske kolačiće. Sve što su napravili bilo je više nego ugodno i oku i nepcu. Zaključak svih je da se ovakav Masterchief mora nastaviti i sljedeće godine!
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Korisni linkovi |